Perkins&Will types interiors with “sense of connectivity” for Texas office environment

Architecture organization Perkins&Will has finished an business office interior in Dallas, Texas for health care company Signify, centred about a substantial metal staircase and tiered wood platform for meetings.


The international practice, which has an business in Dallas, was approached to create a 13,700-sq.-metre place of work that would emphasise collaboration, connectivity and transparency although catering to a vast wide range of workspace demands.

The business office style is for Signify health care

To accomplish this, the office’s 6 floors have been divided into a series of “place of work neighbourhoods” around a central core housing the lifts and storage areas.

This arrangement offers almost everything from personal meeting rooms, boardrooms and impromptu conference regions to far more communal areas, like a significant area on the seventh ground with a tiled kitchenette, video games, projection display screen and sofas.

Perkins&Will designed the large metal staircase
A metallic staircase produces a focal point for the workplace

“The intention was to generate transparency and accessibility, similar to a ‘living organism’, therefore tying the structure topic back again to healthcare and the firm’s perseverance to well-currently being,” stated the studio.

Alongside this communal spot is a large steel staircase established in collaboration with Dallas metalworking firm Major D Metalworks, wrapped at its base by a tiered seating to build a focal stage not only for the floor but for the entire business.

“A ought to-have feature for the renovation was the monumental staircase, conceptualised in collaboration with Huge D Metalworks, to bodily and metaphorically depict connectivity throughout the business,” reported the exercise.

“The staircase encourages access to the executive group, although the tiered wooden system at the foot of the stairway serves as additional seating place, thereby enabling big town corridor conferences.”

Perkins&Will used Signify's brand colours in the space
Blue and orange colours dominate the business layout

A vary of home furniture types is offered across the more open business spots, intended to be adaptable dependent on the form of meeting – from cafe-style seating and bar stools to softer armchairs and a lot more personal booths.

Each and every level of the business office is unified by wayfinding in orange and blue – Signify’s brand colours – that has been utilized to the partitions and extends on to the sealed concrete floors in the elevate core space and fireplace escapes.

All of the materials used were vetted by Perkins&Will
Bars and booths create assembly areas

All of the elements made use of in the interiors ended up vetted by Perkins&Will’s substance overall health programme, which aims to reduce and do away with “substances of concern” in the developed ecosystem that have a detrimental effects on overall health.

The London business office of Perkins&Will has lately developed the Now Databases – a directory specifying goods that support the studio’s pledge to make all of its inside healthy-outs internet-zero embodied carbon by 2030.

The agency also recently uncovered ideas to revive a vacant 1970s business office making in Alaska, re-cladding it with a glazed facade to mimic a glacier.

The photography is by Peter Molick.